F.R.I.E.N.D.S

Sunday, October 3, 2010

+raya xabess lagi daaa+ contest raya cik husna..:)

memula sekali..
say
assalamualaikun buat readers..:)
ok.. ni en3 tujukan buat cik husna aka penganjur contest raya kali nie..

ok.. sebelum memulakan cerita.. 
nie die.. sala satu syarat.. 
aha.. nie pix dari contest tu..
huhu.. meriah an??
then.. thats wat we call "raya".. 
ok..aku kene flash back balik  nmpak gaya nyer.. cerita yang da nk dekat sebulan berlalu..
hohoho..
hummm..
cerita bermula..

2 hari sebelum raya..
mood:gosok baju+iron baju dan beli baju..
hohoho.. tahun nie.. aku rase bersemangat nak raya sebab.. baju raya aku siap awal!!
aha.. sebulan before puase aku da tempah kot..
.tapi.. tempah awal pun masalah gak bagi aku.. sebab..
berat aku.. badan aku da naik.. hahah.. xpaham aku..
asal laa org pose bleyh kurus.. aku pose makin bertambah-tambah lemaknya..
hummm..pelik... tp.. tu aku.. so.. xde laa nk pelik sangat an...
dan baju yang ku dapat tu.. perlu di outer serbe sedikit.. sebab.. xlepas dek my along.. 
so.. outer laa ckit.. hahaha... 
ok.. 
raya pertama..
:(.. xberkesempatan  g semayang raya...
so..
jadi laa sweet auntY laaa kat uma..
jadi baby sitter for my cute 
alisya qaisara...
humm.. untung gak an aku xg semayang.. leyh aku kemas mane yang patut..
kebiasaanya.. afta semayang raya je..
umah aku mesti penuh dengan tetamu2 yg diundang.. hehehe..sebab
uma aku dekat dengan surau.. so.. bile orang da siap semayang.. automatik lalu uma aku.. dan ayah ngan mak.. aha... memanggil2 laa suh singgah lu...
 afta selesai je makan2...
time to posing!!! yeaaahh!! hehehe..
ok.. nie my family... hehehe..baju aku same dengan kanak2 riang!! yeaahh.. hahaha..

afta penat bergambar.. kiteorang pun buat laa CLOSE-HOUSE..
hehehe.. sebab nk g ziarah kubur arwah kak cik saye.. n datuk nenek belah mak ngan ayah..
hummm..
konvoi laa kami sekeluarga pergi ke tanah perkuburan..mula2.. g kubur kak chik..
arwah kak cik meninggal 2008 lagi...  means.. nie laa raya ke-2 kami tanpa beliau..
semoga allah cucuri rahmat dia di sana..~amiin..:(.. *uhukss.. 
dan.. tahun nie.. kami ade family baru.. heee..
baby alisya qaisara!! :)
huhuuhuhu..
was born jun 2010..
dan.. kire kami sekeluarga ada peganti baru..
thanks allah..:)
dan.. selesai ke tanah perkuburan kak chik ku, arwah nenek serta arwah atuk belah ayah..
kami meneruskan perjalanan ke tanah perkuburan arwah atuk belah mak.. kubur xsama sebab.. mase arwah ada dulu.. die da pesan suh kebumikan dia kat kubur bersama-sama adik beradik dia yang lain..huhu..
then.. mase ondaway tu.. uhukss.. axcident!!! hohoho..
adik yang kene langgar tu berbaju biru...
kebetulan plak.. time tu. adik aku yang laki tu... nek moto ngan sepupu ku...
perghh.. pe lagi mak aku...
kalut... sape tu.. sape tuh..
huhuh..
aku pun cuak kot..
nakal2 die pun..
wa sayng uh...
fuh!!! selamat.. naseb!!
allah maseh sayang beliau..
kawan adik aku upenyer... 
:).. so.. dengan xsemena2nya.. berlaku laa jem kat lorong nak g kubur tu... huhuh..
ok.. selesa berdoa utk arwah.. kami pulang.
ondaway pulang.. seperti biasa juga.. kami singgah laa uma2 sedara2 mak ayah..
makan dan terus makan.. hahaha..
but.. xleyh lama2 kata ayah.. cz raya ritukan hari jumaat..:)
huhu..
so.. petang tu.. ikot my parents g raya umah relative jauh2.. uhukss!! jemm!!! 
aku xsuke!!! kat kelantan.. klo nk tahu.. tiap2kali raya mesti cam hampeh!! hahaha.. nk g tempat yang 15 minit tu leyh jadik sejam uh..
huhuhu....tapi nk wat cane.. saba je laa.. sebab tu kan tanah tumpahnya darahku.. hehehe..
 *hehehe.. wit my clan!!:)*

raya kedua
xde pe special..
raya dan terus beraya bersama ayah aku lagi.. hahaah

ok.. raya
nk cerita raya ke4.. besst!!!
reunion +kenduri kawen!!
 konvoi reramai..:) g kenduri...
 
 makan2.. :)
hoho..
my best fren mase skula rendah lu kawen..
so.. berkahwin laa beliau.. dan ber-reunion laa kami..
(kompang di palu.. lalalla..:)
best time tu woo..
seme teman2 lama datang..
 yang xleyh blahnyer.. xjemput pun datang uh.. bukan xnk jemput kate along.. 
tp.. da lost contact..
so.. die pun lagi suka...
best an camtu...
diorang xde nk terkesan pape.. datang je..sebab.
kawan kawen bukan selalu..hehehe
so.. korang.. t aku kwen nanti.. aku xjemput pun..korang datang laa ea.. 
mane laa tahu.. time tu lost kontek gak.. 
heheeh..:)
 nie laa kami dan antaranya..

k laa.. tu je kot utk post contest nie.. huhu...

pe lagi ek nk kene buat.. 
jap.. review mak cik husna nyer blog.. jap
oo.. kene tag eh.. hahah.. nk tag sape ek..
aha.. tag new bloggie best gak an..
 to cik husna:
da melepasi syarat2 yg anda mahu??
HEHEHE..

3 comments:

  1. dah sayang ~ make sure, zati pun buat... hahaha...

    ReplyDelete
  2. hahaha.. aku da bace.
    tp aku mls nk buat. sorry la izni.
    not in mood nk story pnjg2 pasal raye aku. :)

    ReplyDelete